X

TDC

Kom på internettet i toget

TDC og DSB tilbyder Hotspot i tog

20. november 2007                                                                        

Fra 15. november og tre måneder frem kører DSB og TDC et pilotprojekt, hvor passagererne kan benytte trådløst Internet, mens de kører i tog.

Det er den vigtige hovedstrækning mellem København og Korsør, der i første omgang kan tilbyde servicen på en række tog i morgen- og eftermiddagstrafikken. I alt vil cirka 14 daglige afgange tilbyde trådløst netværk.

Salgsdirektør i DSB, Bjørn Wahlsten, siger:

"Flere kundeundersøgelser viser, at vores kunder efterspørger internetadgang, mens de rejser med tog. Ved at tilbyde servicen kan vi folde togrejsen ud til at blive mere end blot transport mellem A og B, fordi rejsetiden kan udnyttes mere effektivt. For vores mange tusinde daglige pendlere betyder det, at arbejdsgiveren bedre vil kunne acceptere, at rejsetid også kan være arbejdstid," siger salgsdirektør i DSB, Bjørn Wahlsten.

Når de tre måneder er gået, vil DSB og TDC på baggrund af projektets resultater se på mulighederne for også at udvide trådløst Internet til at omfatte strækningen København-Århus i starten af 2009. Senere kan flere strækninger komme på tale.

"TDC's kunder efterspørger generelt muligheden for at komme på nettet på en nem måde. Og det har været vigtigt for os at tilbyde en stabil forbindelse, som kunderne let kan få adgang til.

Vi har ønsket en løsning, hvor man med sin PC helt enkelt kan koble sig på nettet, hvad enten man rejser hver dag eller en gang imellem. Dette er noget, især pendlerne vil få glæde af," siger Søren Jensen, vicedirektør i TDC Erhverv Norden.

Se grafikken øverst i en større version (pdf) 

Læs mere, se køreplaner mv. på dsb.dk/hotspot

For mere information kontakt:

DSB Kommunikation på 33 54 42 22

TDC's pressesekretariat 70 20 35 10